teisipäev, 19. november 2013

Minu treeningplaan ja toitumine

Juba Kalmuse algaegadest, on minu käest muudkui päritud, mis moodi ma söön ja trenni teen. Võtan kätte ja panen siis enda plaani kirja. Tahan kindlasti veel rõhutada, et see on minu isiklik kava, mis on pandud minu kehale ja võimalustele kokku ning ei sobi kohe kindlasti kõigile.

Kuna ma enamus aega Elinaga üksi olen, siis treeningus need päevad võivad olla kohati muutuvad, kuid üldjoontes, püüan nädalanormi ikka täis saada.

Minu treeningud:
esmaspäev- 55-60 min Piloxingut
teisipäev- 45-60 min jooksu
kolmapäev- 55-60 min Piloxingut
neljapäev- 30-40 min lihastrenni
reede- 45-60 min jooksu
laupäev- 60-85 min Piloxingut
pühapäev- puhkepäev

Kui Elina terve on, siis käime pea iga päev ca 2h jalutamas ka. Lisaks pean kõmpima iga päev 2-3korda 80 trepiastet, vähemalt 12+ kilose raskusega puusal või süles.

Kuigi ma olen proovinud nii erinevaid söömise kavasid, siis pean tunnistama, et vahepalade söömised mulle ei sobi. Seega on mul päevas vaid 3-4 kindlat söögikorda.
Minu tavaline menüü, näeb välja selline:

Hommikusöök-
a) 2-3 muna + kaerajahu leib, caffe latte
b) kuntokaura kaerahelbe puder, keedetult piimaga+ marjad

Lõunasöök-
a) täistera riis juurviljadega+ kanaliha
b) mõni supp lihapallidega
c) juurviljad kotlettidega( mis teen muide alati ise!)

Õhtusöök-
a) püreesupp ( maitseb eriti tomati- ja kõrvitsapüreesupp!)
b) värske salat lõhe või kanaga

Kui on tööpäev( loe õhtu), siis söön ka peale trenni-
a) maitsestamata jogurt+ marjad
b) pomelo, apelsiin, greip vms tsitruseline.

Üldsielt püüan alati oma fantaasial lennata lasta ja mõtlen käigu pealt uusi retsepte ja asju välja. Pühapäeva teen vahel ka nö patupäevaks, mil kellaaja jälgimine on küll täpne, kui luban endale midagi head. Juba mitmendat nädalat isutab pitsa järele, nii et unistangi juba sellest, et pühapäeval saab ehk Soomes korralikku ja õiget pitsat süüa. Samas teevad karvakäed ka suurepärast (ja veidi tervislikumat varjanti) burritot, mis viib keele alla.
Vahel teen kodus hoopis midagi sellist, mida jääkski sööma. Lemmikuks on saanud erinevad pastaroad ja tuline riisiroog krevettidega... Oh, mõeldeski hakkab suu vett jooksma!
Aga alati kasutan ma oma toitudes täistera tooteid.


Eile käisin siis tööl. Kohale tuli vaid neli inimest. Nii, nii kahju, et ma ei oska või suuda inimesi sinna juurde meelitada. Eile olin natukene haige ka ja trenn ei olnud nii tore, kui ta võiks olla. Ma sisismas väga kardan ja pelgan, et varsti Reval annab mulle jalaga tagumikku, sest inimesed lihtsalt ei hakka käima seal. Kuigi on käimas alles teine nädal ja uus asi, siis hirm on ju ikka.
Ma ei suuda kuidagi inimesi meelitada ka sellisesse faasi nagu Soome omasi, kes naudivad ja lõbutsavad trennis. eestlane pöörab hullult tähelepanu sellele, et liigutus minu järgi, täpselt minu moodi järgi teha, kuigi ta võiks lihtsalt liigutust nautida ja ennast vabalt tunda. Ja püüa Sa siis seda jäärapäist ja tagasihpoidliku eestlast veel kaasa hüüdma ja karjuma panna! Ehk oleks nad vabamad, kui saalis oleks rohkem inimesi, aga jah, neljakesi nad nagu mõtleks üle veidi.

Sellised mõtted siis täna.

9 kommentaari:

brittkolismetsa ütles ...

Ma saan aru, et see treeningstiil on Eestis uus? Ehk inimesed lihtsalt ei tea veel mida arvata,võõrastavad ja seetõttu pole praegu palju inimesi veel. Anna aega neile veidi :)

Kas sa muidu facebooki ja selliste suhtluskanalite kaudu oled infot laiali jaganud?

Kati ütles ...

Töiesti uus jaa. Ma FBsse panin plakati käima küll eile :). Ja Revali lehtedel ka info üleval.
Samas muidugi- eestlane kahjuks pole väga aldis avasüli uusi asju proovima. Eks tuleb aega anda :)

brittkolismetsa ütles ...

Sorri, et ma spämmin nii aga ma annan sulle ühe soovituse veel kuidas infot laiemale massile viia. Paku mõnele tuntumale blogijale näiteks välja idee trenni külastama tulla ja seda oma blogis kajastada. Muidugi oleks sellisel juhul kena kui see trenn oleks nendele siis tasuta, aga ehk seda annab klubiga kuidagi kooskõlastada?

Sorri, et ma spämmin üldse niimoodi siin :D Lihtsalt sa tundud nii tore inimene ja südamega asja juures, et ma lihtsalt pakun ideid :)

Kati ütles ...

Ma ei näe, et Sa spämmiks :)
Mul on see môte peast läbi küll käinud :). Proovin kedagi/midagi välja môelda :)

Aitäh ilusate sônade eest :)!

Anonüümne ütles ...

Ära muretse, küll tuleb juurde !
Eestlastega on ju ikka pigem nii, et algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama :)

Anonüümne ütles ...

Sa tee Facebooki Piloxing Eesti leht ka ja jaga seal infot ja muud põnevat, see tekitab ehk isegi rohkem huvi kui see jagatav plakat. Loosi seal näiteks Piloxingu kindad välja nende seas, kes lehte laigivad ja trenni tulevad, või mingit muud väiksemat nänni :P

Kati ütles ...

Tegelt on PILOXINGUl see kuradime poliis, et ma ei tohi seda trademarki kasutada. Just sellised PILOXING Eesti, Kati PILOXING jne, jne. Muidu iseenesest lehekülje mõte on super. :) Ja kindad on nagunii juba siiapoole teel, niiet auhinnad oleks nagu olemas varsti :D Nüüd tuleb siis nimi välja mõelda lehele :P

Anonüümne ütles ...

Kust head pitsat soomes saad? Ning mis firma oma see piparkoogi kohupiim on? Kas seda müüakse igas poes? Imelikud küsimused, aga ma alles tulin soome elama :) ja äkki jagad seda riisiroa krevettide retsepti?

Kati ütles ...

See kohupiimakreem oli vist Arla oma.. Ei mäleta enam. Ostsin seda Citymarketist. Käisin nüüd S ja K marketis ka otsimas, aga ei leidnud :(. Loodsn, et Cittarites veel on.

Eks mingi ülihea pitsa saab igast teisest-koömandast pitseeriast. Minu lemmikud on Korson Pizza Keskustas, kus nad teevad nö fantasy pizza, kuhu ise komponendid saan valida :)

Panen mônipäev retsepti üles ;)