pühapäev, 23. veebruar 2014

21.1km, teine tund ja hiigel dilemma

Jõudsime eile pärastlõunal Soome tagasi. Seda tunnet, mis mind alati Soome jõudes valdab, on raske kirjeldada. Eriti kuna see viimane päev Eestis, kui juba tead, et kohe-kohe saab Soome, on stressirohke, närvesööv ja nõme.
Selle nädalaga on aga siiski palju juhtunud, mida rääkida. Alustagem otsast.

Neljapäeval otsustasin ma minna oma veebruari kuu poolmaratoni püüdma. Olin ammu selle plaani oma peas välja mõelnud, sest seal oli võimalus ja tahtsin proovida enam-vähem tasasel pinnal seda proovida. Algselt oli plaan, et panen Elina magama ja lähen siis. Tegelikkus oli aga see, et jäin ise ka ta kõrval tukkuma. Kui ma end üles ajasin, siis oli kuidagi väga raske minema end sundida. Nii siis loivasingi mõttega, et noh, teen siis kümme ära. Kui olin viie kilomeetri piirile jõudnud, mõtlesin, et lähen siis 14 kilomeetri ringile. Kui juba seal maal olin, arvasin, et küll ma suudan ja panin muudkui edasi. Ja hea otsust, sest sealt alates oli see maailma lihtsaim jooks. Samm oli kerge, pulss madal ja tunne hea.


Kokkuvõtvalt siis jooksin 21.77 km 2h:26min:58sek. Sellest siis poolmaraton ehk 21.1 km ajaga 2h:22min.00sek, mis on ca 3 minutit parem, kui jaanuari poolmaraton. Pole küll suur vahe, kuid kui rääkida enesetundest, siis see jooks oli kerge kui üks-kaks-kolm. Peale jooksu polnud isegi mitte väsinud. Annab lootust ehk kunagi isegi täismaratoni proovida. Ahjaa, ja kui jaanuari avg. pulss oli 177BPM, siis seekord 165BPM. Hurraa!

Sama päeva õhtul üllatas härra abikaasa sellega, et tuli päev varem tagasi. Reedel läksime siis kahekesi Pärnusse. Käisime Nikolai Lehtlas söömas ja Soome-Rootsi jäähokit vaatamas. Tore vaheldus ja mõnus lõpp sellele Eestis olekule. Õhtul tegin lõdvestava fitness walkingu.

Eile siis jõudsime koju, sest täna ootas mind teine trenn ees. Kohal oli jälle terve saalitäis inimesi. Nautisin igat hetke treeningust! See seltskond, mis seal koos on, on sõnuseletamatult tore ja armas. Reaalselt saab ikka trenni ka tehtud, kuid kui võrrelda revali aegadega, siis inimesed on elavamad ja rõõmsamad, positiivsemad, energilisemad (kui välja jätta Revalis käinud Kertu!). Igatahes jah, tunnen juba nüüd, alles teise tunniga, et otsus end sinna pakkuda, oli hea.
Pluss suur austus Martale, kes promob ikka päris suurelt seda! FB-s on isegi mäng käimas.
Ühesõnaga väga, väga positiivne!

Plaanisin küll täna veel jooksma ka minna, aga lõpuks olin nii läbi, et otsustasin end mitte piinata. Nagunii on homme minek, miks siis riskida ülepingutusega.

Tegelikult olen nüüd eile ja veidi ka täna hommikul patustanud šokolaadiga. Seda sel põhjusel, et mul seisab ees väga stressirohke ja raske otsus. Nimelt sain ma siis teada nädala algul, et Soome, Weekend festarile tuleb esinema Gunnari lemmik DJ- Deadmau5. Olin pea terve nädala innustunud ja mõtlesin juba, mida selga panna, kuidas ma selleks ajaks olen keha trimmi saanud ja saan lühkaritega seal tsillida. Siis aga tabas mind ootamatu hoop sellega, et täpselt samal päeval, või siis õigemini õhtul, toimub Rakvere Ööjooks! Kui ma alguses lubasin mehele, et noh, savi see jooks, ikka läheme kontserdile, siis iga päevaga mõtlen ma muudkui rohkem sellele, et ma armastan Rakveret, armastan jooksmist ja Ööjooks on midagi, millest ma ei tahaks loobuda. Oleks tegemist ükskõik, mis teise jooksuga, ei mõtleks ma hetkegi. Nüüd aga tõmbab mind muudkui enam ja enam südames Ööjooksu poole.
Samas oleks midagi ainukordset ja võib olla once in a lifetime võimalus Deadmau5i kontserdile minna. Nautida üritust, olla oma mehega ja lõõgastuda.

Nüüd olengi ma siis kahevahel: minna kontserdile, kuulata head muusikat, nautida üritust ja mõelda sellele, et ei saa samal ajal Rakveres joosta või siis minna Rakverre, nautida seal Ööjooksu melu, joosta sel suurel jooksupeol, esindada DanceEst tüdrukuid ja mõelda, kui tore oleks olnud hoopis kontserdil. Ehk siis jooksmine vs Deadmau5.
Kuigi mul on augustini aega otsustada, tundub see juba praegu maailma jõhkrama otsustamisena. Mida teie teeksite?
Õnneks Gunnar ütles, et tema toetab minu otsust, ükskõik, mis see siis ka oleks. tema läheb kontserdile nagunii, küsimus seisneb lihtsalt selles, kas minuga või olen mina (ja Elina ka) Rakveres jooksmas. Ütles ta ka ise, et oleks see siis ükskõik, mis teine kontsert, läheks ta Rakverre, sest see Ööjooks on midagi väga ägedat.

Nii et selline dilemma mul.
Jah ja nüüd ametliku DanceEst treenerina, oleksin ma siis jooksul oma tüdrukuid esindamas. Uhke tunne ikkagi kellegi nime all joosta!
Teiste jooksudega pole ma veel kuskile registreerinud, kuid mõtted on. Näis, kuidas läheb.

Muidu on kõik ilus ja tore. Ma püüan enda mõtted kaalust eemal hoida ja mitte väga oma šokolaadide pärast põdeda. Marintsikult sain ma idee soetada endalegi koju fitnesspall, et oma harjutusi veidi muuta ja tõhusamaks muuta. Sain oma veebruari palga kätte, nii et investeering oleks asjaette minemas ja auga välja teenitud.


13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mina läheks mehega kontserdile :P

Kati ütles ...

Mis argumentidel :D?

sipsik ütles ...

mina läheks ka mehega kontserti kuulama. ise ju ütlesid, et ainukorde vöimalus. Rakveres joostakse kindlasti järgmisel aastal ka :-)

Kati ütles ...

Talle jah, mulle poleks see nii oluline :). Tunneksin end nagu vanainimene noorte keskel :D. Aga sinna aega õnneks. Kes teab, mis vahepeal juhtuda võib :)

Anonüümne ütles ...

Mina ütlen ka,et mine sinna kuhu süda soovib :)
Eriti kui sind ennast Deadmau nii palju ei huvitagi. Tuleb ka teisi üritusi,mida saad koos mehega väisata ja ühist aega nautida! :) Peaasi et koos ju! :)

Kati ütles ...

Eks ma kujutan ette, et inimesel, kes ei ole jooksmise ja mingil määral ka ööjooksuga minu moodi seotud, on raske mõista, milline dilemma see tegelikult on.

Anonüümne ütles ...

Mina läheks jooksma ! Ööjooks on hästi korraldatud üritus ja jooks on sinu südameasi ! Jooks on päris Sinu OMA asi ja kui see kulmineerub veel heade tulemustega, pakub see Sulle kindlasti pikemaks ajaks naudingut ja rahulolu ! :) Seda enam, et Gunnar toetab Sinu valikut !!! Koos tehke midagi muud toredat !

Anonüümne ütles ...

Sellepärast ma just soovitangi südant kuulata:)Sest nagu ma lugedes aru sain,siis südant kisubki rohkem ööjooksu poole :)
Seega polegi väga dilemma ju :P
või ma lihtsalt rumaluke,kes ikka aru ei saa :D

Anonüümne ütles ...

Milleks esitada küsimus kui su enda vastustest siin loeb selgelt välja, et sind see kontsert ei tõmba ja kui oluline on jooks.

Kati ütles ...

Äkki sellepärast, et valiku ees olen ma ikkagi ju. Kontsert oleks siiski harukordne võimalus, samas kui joosta saan ma igakell ja niisamagi.

Kaja ütles ...

Katikene, kyll G. saab ju meiega ka tulla, pealegi poisid need töelised fännid ju :)

Kati ütles ...

Gunnar saab mindud nagunii, selles pole küsimuski :D

crimson ütles ...

Ma ka ei näe väga dilemmat :) Muidugi ÖÖjooks! Sa oled ju seda juba nii kaua oodanud ja teed selle nimel trenni. Eriti veel, kui sa pole nii väga selle misiganes DJ-i fänn. :)