teisipäev, 22. juuli 2014

Nädal aega Teazy Teatoxiga


Olen nüüd nädal aega oma Teazy Teatox teesi joonud. Mida ma saan selle nädala jooksul öelda?

Hommikutee mulle meeldib. Maitse on hea ja aroom ka. Hommikul enam kohvi järgi isu ei ja vajadust ei ole. Kui aga on veidi raskem öö olnud, siis päeva jooksul ikka kisub kohvi jooma ka. Alles laupäeval kirusin ma end maapõhja, et kella 19 paiku Põhjakeskusest latte võtsin ja siis pool ööd silmi kinni ei saanud.
Iseenesest aga teeb ta kohvi töö ära küll. Tõenäoliselt on minu päevgraafik ja elukava praegu liiga kaootiline. Tahaksin seda proovida kodus, Soomes, kus mul on kindel ja rahulik ajakava ja pikki päikse käes töö tegemisi pole.
Lubas see tee ka söögiisu vähenemist. Jah, seda ta on teinud. Selle juures on aga üks väike miinus: kuna ma söön korrapäraselt ja kellaaegadest johtuvalt, siis tänu sellele saab kõht ka kiiremini tühjaks. Eks ikka sellepärast, et sööd toidukorra ajal vähem, aga kui õige söögiaeg hakkab kätte jõudma, muutub kõht palju varem juba tühjaks ja annab märku. Iseenesest võiks proovida näiteks vahepalasid, aga ma ei tea... Praktika on näidanud, et need ei sobi mulle.
Seedimise hoiab korras ja kõik töötab ilusti.
Minu meelest töötab paremini neil päevadel, mil õhtuteed ka joon.


Õhtuteest olen ma veidi rohkem vaimustuses. Mina, kui vana teada-tuntud unetu, magaks ösel nagu nott. Väljaarvatud sii kordadel, kui ma õhtul kohvi olen lürpinud või kui näiteks äikesetorm on.
Mulle meeldib tee piparmündine maitse, mis millegi magusaga seguneb. Jõin seda esimestel päevadel (sattusid jooksupäevadele) kohe peale jooksu ja tühja kõhu peale ning  ootasin siis kohest und. Ilmselgelt seda ei tulnud. Nüüd tulen ma jooksmast, rahunen söön ja siis söögi peale joon ning tee toimib. peagi hakkan haigutama ja enne kahteist magan. Õnneks Elina ka.
Hommikul pole probleem kella peale  ärgata ja öösel üles ei ärka. Uni on sügav ja mõnus.

Nädal aega veel ees. näis mis edasi saab.

Laupäeval oli (trennist) puhkepäev, aga nagu ikka, ei suutnud ma niisama olla. Käisime Elinaga jalutamas ning hiljem sain vaba hetke, et Piloxingu kava õppida. Liigutused on selged, aga vajavad tõsist lihvimist ja core'i paika saamist. Vahetasin kõik võimalikud liigutused uute vastu välja ja pean ka ise nö mugavustsoonist välja tulema uute liigutustega. Poolteist kuud saan veel harjutada, siis hakkavad trennid.

Pühapäeval käisin fitness walkingut tegemas. Kuna ma kuulan uut Piloxingu muusikat, keerles uus kava peas ning nii, pool vehkides ma kõndisin. Vahel tuli meelde ka pulssi vaadata, mis oli liiga madal. Nii ma siis sundisin end võimalikult kiiresti edasi minema, aga ikka jäin lõpuks aeglasesse rütmi sisse. 10 km/1h:35min tuli täis. Jooksuharjutused peale.

Eile tegin ma hommikul veidi tantsuharjutusi. Kuniks Elina ärkas ja me tööle läksime. Õhtul käisin jooksms. 10.52km/59min:58sek.  Aeglane! Mul on ca kaks nädalat aega, et oma tempo kiiremaks saada. Samas olen ma hakanud võtma seisukohta, et seekord ma tõepoolest mingit aega sinna tegema ei lähe ja naudin lihtsalt sündmust. Arvata on, et ma eelmise aasta aega üle nagunii ei tee ja miks siis ennast tappa, kui võiks hoopis sellest suurepärasest sündmusest ise rõõmu tunda.
Pealegi, kellele ma neid aegu ja tulemusi teen? Treenin ja jooksen ma ju vaid enda jaoks. Selleks, et ma ise oleks terve ja tugev ja vormis.
Eilne jooks tuli jälle liiga vara ka. Läksin juba kella 20:00 ajal jooksma ja ilm oli veel natukene liiga kuum. Päike paistis vastikust kõrgusest ja poolel teel, paistis otse silma. Kaasa ei aidanud ka see, kui Võidu tänaval inimesed ette jäid ja häirisid. Tee on seal ka üle mõistuse jube.

Täna on ettenähtud lihastreening. Arvan, et teen Piloxingut ka veidi ja läheme Elinaga jalutama ka.
Muidu on kõik hästi ja tööd lähevad kiiresti ja lõbusalt. Gunnarit igatsen meeletult, aga see saab ka juba paari päeva jooksul lahendatud.
Laupäeval on mul plaanis, mis plaanis, ma lähengi laupäeval Pärnusse, kus ühe imelise blogijaga kokku saan. Kellega, seda arvake ise!
Samuti tahaks ma vanu tuttavaid näha ja ehk väljagi minna, nii et andke teada, kes mida teeb.

Mul Facebookis liikus mitu päeva palve ringi, et ma tahaks turvatooli üheks päevaks laenata. Nimelt tulid siia lähedale külla Elina sugulased Inglismaalt ja me tahaks neid vaatama minna, aga meil ei ole siin ju turvatooli. Nii et kui kellelgi või kellegi tuttaval oleks meile laenata üheks toredaks päevaks turvatool, siis oleksime väga tänulikud!

Samuti on mul peas keerlemas üks plaan, kuhu augustis minna, aga üksi nagu väga ei tahaks. Täna ma enam sellega venitama ei hakka, aga kirjutan peagi sellest pikemalt. Samuti proovisin ma ära selle kõigi poolt kiidetud Coco Active kookosvee ja panen ka oma arvamuse kirja.

Praegu aga pillid kokku ja õue! Päike ja soe tuul ootavad. Veidi tööd vist ka.

Kommentaare ei ole: