esmaspäev, 27. juuli 2015

Treeningnädal: 20-26.07

Eelmise nädala liikumine on siin:
 • esmaspäev: jooksin 5.33km
 • teisipäev: jalutasin 6.07km
 • kolmapäev: jalutasin 7.87 km
 • neljapäev: jooksin 5.20km/ jalutasin 2.48km
 • reede: jalutasin 5.19km
 • laupäev: jooksin 10.02km
 • pühapäev: jalutasin 2.24km/ venitasin 46min:38sek
Eelmine nädal oli mu jooksude mõttes üks murranguline nädal. Peale üle-eelmise nädala 10km jooksu, muutusid mu lühikesed jooksud kiiremaks. Sellest, et esmaspäevane 5.3km oli super ajaga, ma juba kirjutasin. Veel parema tulemuse sain ma aga kolmapäeva öösel jooksma minnes.

Tegelikult läheb see kolmapäevane jooks kirja neljapäevase trennina, sest kellaajaliselt jooksen ma seda juba neljapäeval. Nagu ma eelmises postituses kirjutasin, siis mul läheb pika nädala peale seda üht hingetõmbe pausi vaja. Tavaliselt siis juhtubki nii, et Gunnar tuleb seal ca 23 paiku koju, lapsed magavad ning kesköö paikku sätin mina end jooksma.
Sel neljapäeval/kolmapäeval juhtus aga nii, et lapsed tegid enda lõunaune väga hilja ning olid Gunnari tulles alles üleval. Panin mina end siis juba riide, kui väike Elina tuli nuttes mu juurde ja ei tahtnud et ma läheks. Rahustasin teda, kallistasin, aga miski ei aidanud. Lõpuks vaatasin ma kurvalt Gunnarile otsa, öeldes, et ma lihtsalt pean minema. Lipsasin, endalgi pisar silmas, uksest välja ja asusin teele. Jooksin ja jooksin ning mõtlesin muudkui sellele, kui kurb oli last maha jätta, aga ma lihtsalt pean natukene "hingama". Mu mõtted olid koguaeg millegi peal ning jooksmisele endale ei mõelnud ma üldse. Märkamatult olingi juba kodus.
Vaatasin kella ja... kogu distants alla 35minuti!
 • distants: 5.20km
 • aeg: 33min:14sek
 • kiireim km: 5min:51sek
 •  5km: 31min:05sek
 • keskmine kiirus: 6.24min/km
 • kalorid: 505kcal
Jällegi, kella mul polnud ja sellest puudust ei tundnud. Sain kogu eelmise kahe päeva jooksul sisse kogunenud ängi maha joostud ja kõik emotsioonid kiirusesse investeerida. Nüüd mõtlen, et Ööjooksu eelse nädala peaks trennide asemel lastega kuskil lukutaga kinni olema, et võimalikult palju emotsioone endasse koguda, et need siis Rakvere rajal valla päästa!

Ülejäänud nädala võtsin üsna rahulikult, sest kindel plaan oli laupäeval jälle kümme ära joosta. Seekord asusin teele enda jaoks veidi varem. Ma olen ennegi seda öelnud, et ma olen täielik öö-jooksija  ning mida hiljem ma jooksma saan, seda parem. Kõik enda rekordidki olen ma öistel kellaaegadel välja jooksnud. Nüüd asusin teele aga veidi peale kaheksat.
 • distants: 10.02km
 • aeg: 1h:09min: 38sek
 • kiireim km: 6min:37sek
 • tund: 8.64km
 • 5km: 34min:09sek
 • 10km: 1h:09min:26sek
 • keskmine kiirus: 6.57min7km
 • kalorid: 980kcal
Jah, võrreldes neljaoäevase jooksuga, samm tagasi. Aga nagu ma ütlesin, siis aeg oli minu jaoks veidi varane. Lisaks oli laupäeva õhtu selline natukene umbne ka- õhk oli pühapäevase vihmasaju eelne. Kõik metsatukad ja ojakesed, millest mööda jooksin, õhkasid vastikut niisket lämbust välja. Lisaks need tõusud, need nõmedad tõusud 7-8 kilomeetril! See on koht, kus on vaja tõusvas joones sillale, üle Lahe tee joosta, siis mõned meetrid alla, siis jälle üles ja kolmas kord sama teed. Selline üles-alla jooksime on trenni mõttes hea, aga kui oled juba eelnevalt seitse kilomeetrit ära jooksnud, on need väsitavad. Ja nii ma siis jälle kõndisin, et pulss südant välja ei viskaks.
Mul on jäänud nüüd täpselt kaks nädalat aega, et see kümme saada sinnani, et ma enam ei kõnniks sammugi. Jään ma siiski panustama sellele ka, et Rakveres tõuse pole ning jõuan rahulikus tempos selle raja läbi joosta. Õnneks olin ma ennast nagunii registreerinud lõppuaega 1h-1h:10min, nii et enam-vähem olen ma enda sügisese eesmärgi täitnud.

Eile käisin ma vaid korra Mariannaga jalutamas, mille peale ta kibekiirelt ärkas, ning venitasin laupäeva järgselt lihaseid.

Täna hommikul sai arstil käidud ning kinnitust, et võin trenni teha ja koormust tõsta, seega tahan veidi rohkem jõuharjutustesse panustada ning oma uue Piloxingu DVD lahti teha ning kaasa teha. Natukene oleks nagu tahtmist päris jõusaali ka minna, sest noh, kodus on vaid 2kg-sed hantlid ja kuklas koguaeg lapsed. Pole päris see, mis peaks olema!

Enne jooksu-pluus on selline lohvakas ja paha lõikega ja tegelikult ma nii voltis pole-päriselt! :D


Kaal: 73.0kg (-0,6)

Läinud on küll vaid pool kilo, aga parem see, kui mitte midagi. Kuigi ma olen suhteliselt eeskujulikult toitunud, siis peaksin vist veidi kriitilisemalt enda menüü üle vaatama ning Marekiga natukene nõu pidama.

6 kommentaari:

Margit Partei ütles ...

Tubli oled! Rakveres läheb kõik kindlasti suurepäraselt. :)

Kati ütles ...

Aitäh, armas Margit! Nüüd saan ma vähemalt kindel olla, et raja läbi teen- kasvõi siis tõesti aegajalt kõndides ;). Aga eks üritus ja rahvaergutus teeb oma töö ja ehk on isegi loodetust paremat tulemust oodata :)!

Hernes ütles ...

Sa võiks alati ka kirjutada, mis oli kaal, millest alustasid, ja palju kokku maha on läinud, oleks põnev edusamme jälgida.

Kati ütles ...

Aga kuu kokkuvõtetes ongi see kirjas. Iga nädal panen nädala muutuse kirja ning kuu vahetudes algkaalust mineku ;)

Kaja ütles ...

Kui tahad, siis meil 3 kilosed hantlid olemas :D

Kati ütles ...

Lapsed on ikka kodus :D.