neljapäev, 14. jaanuar 2016

BeFit 2016 treeningutest ja toitumisest.

Olen päris pikalt jälle kirjutamises pausi sisse jätnud. Tegelikult on asi selles, et nagu ära sõnatult, jäidki lapsed haigeks. Elina oli esialgu lihtsalt palavikus ja sellele järgnes tugev köha ja noh, mis loomulikult kandus edasi Mariannale. Ja see väikene hingekene sai asja kohe nii kõvasti külge, et minul oli tänane öö esimene nö magatud öö. Ehket ma olen temaga lihtsalt öösiti ringi käinud ja süles teda magama pannud, sest nii kui ta pikali läheb, ei saa ta ei hingata ega rinda süüa. Vaeseke mul! Ja noh, loomulikult on see kõik ka mulle edasi nakkunud.

Aga hoolimata enda kehvast enesetundest, magamata unetundidest jne, olen ma nädala jooksul täitsa tubli olnud. Olen kenasti enda treeningkava jälginud ja toitunud enda arust täitsa korralikult. Kõik ikka selle nimel, et BeFit 2016 konkurssi raames maksimaalseid tulemusi näidata oleks. Olen nüüd seal FB lehel ringi ka kolanud ja osalejaid- neid kes blogimagi on hakanud selle raames- on päris palju. Ja paljud on mitu-mitu korda tublimad kui mina!

Aga mõtlesin ma kirja panna, kuidas minu üritus ja katsetus välja näeb. Minu treeningkava näeb välja näiteks selline:
  • esmaspäev: Piloxing (+5km jooks)*
  • teisipäev: jalad
  • kolmapäev: ülakeha
  • neljapäev: kardio/Piloxing
  • reede: puhkepäev+ venitus
  • laupäev: Piloxing+ 5km jooks
  • pühapäev: 10+km jooks
 *jooksen siis kui võimalus on ja kindel trennikord see ei ole.

Jalapäev on praeguse seisuga mu lemmik päev. Ma olen oma jooksude ja Piloxinguga pepu ja reied täitsa ära unustanud ja peale nende tegemist on alati mitu päeva mõnus lihasvalu sees. Tunned kohe, et oled midagi ära teinud.
Jalapäev koosneb mul kükkidest, väljaastetest, väljavaatega kükkidest, puusatõstudest, jalatõstetetest, pöiale tõusudest jne. Ma enam-vähem käigu pealt püüan neid kombineerida ja varieerida, et lihas ära ei harjuks ja harjutus tõhusam oleks.

Ülakeha päev koosneb kõhulihastest; crunch, jalgratas, jalatõsted, venelane ja hantlitega küljed. Jalatõsteid ma siis samaoodi varieerin: tõstan puusi, jalad risti jne.
Lisaks hantlitega käed, õlad, rind jne. Peale eilset hantli-rallit ongi mul õlad ja turi mõnusalt valusad!

See nädal saab siis olema erandkorras veidi teistsugusem, sest homme võtan lastega ette reisi Eestisse, kus laupäeval on Ideepäev Morgan Moreau'ga, kus saab kindlasti nii palju lihast kui kardiot teha! Täna loodan ma olla natukene nahhaal ja viia lapsed vanaema hoolde, et saaksin veidi end tuulutada ja väikese jooksu ära teha. Mul on sellest haigena toas passimisest pea ja nina nii paks, et vajan värsket õhku ja veidi enda aega. Ja kuna nende haigetega päris jalutama veel ei lähe, siis on see kõige mõistlikum variant.
Muide, nendele trennipäevadele lisanduvad kindlasti laste tervenedes ka jalutustiirud- ikka 5km või 60 min vähemalt!

Toitunud olen ma... Ma ütleks et mitte just eeskujulikult, aga hästi. Mul on ilusti 3 korralikku söögikorda päevas, söögikordade vahed 4-5h ja joon mõnuga vett. Toidud on mul kõik ise tehtud ja täpselt selle järgi välja arvutatud ja kokku pandud, milline mu päev välja näeb. Ehk et kui mul on näiteks jooksupäev, panustan ma pudrule ja lõunal tervaviljale- süsivesikutele; kui aga on puhkepäev, lähevad käiku supid ja salatid.
Viimase avastusena leidsin ma poeletilt sellise asja nagu Bulgur, mida ma olen pannud juurvilja-kanahakkliha kotleti sisse. Kui ma seda peediga lisandiks tegin, sõi ja kiitis isegi Gunnar.

Et ma aga ennast üle ei sööks ja asjad enam-vähem kontrolli all oleks, arvutan ma makrotoitainete sisaldused Fitness.ee kaloriarvuti abil välja.
Muidugi, pean ma natukene pilku maha suunama, sest siin paaril viimasel päeval olen ma lisaks krõbristanud Belivita hommikusöögi küpsiseid. Sest noh, mu väsimus ja energiapuudus on nii suur. Proovige ise öösel vaid 3h magada ja siis terve päev kaht nõudlikku, hädas ja haiget last õnnelikuks teha (hahahaa :D!)!

Aga nagu ma ütlesin, siis veejoomisega läheb mul hästi. Tegin kraanikausi kohale tabeli, kuhu ma iga joodud klaasitäie järgi teen märke. Siiani on keskmine klaaside arv olnud 6-7 klaasi päevas. Kui arvestda seda, et kasutan 0.33l klaasi, on täitsa okei, eks?!


Kui natukene nüüd teistest teemadest kirjutada, siis mäletate, ma rääkisin et osalen ühel online kursusel. Juttu tegin ma sellest põgusalt SIIN!. Igatahes... Kursus siis nägi välja selline, et iga nädal lisati leheküljele tunni ajaline video, kus siis räägiti valitud kursuse teemadest. Minu omas räägiti siis uue elustiili alustamisest, psühholoogilisest poolest, kuidas iniimest selleks ette valmistada jne. Lisaks toitumisest, toitainetest, treeningutest ja kõigest muust, mis asja juurde käivad. Minu jaoks tegi asja eriti mugavaks see, et sain  kõik enda loengud Eestist koju naastest ära vaadata ning siis nö eksami ära teha. Eksam koosnes 120 küsimusest, mis tulid kõik valikvastustega. Julgen väita, et mul läks sellest 120st umbes 15 küsimust mööda ja needki sellepärast, et ei saanud küsimuse ehitusest keele tõttu aru. Igatahes diplomi sain ma kätte ning hindele väga hea. Palju õnne mulle!

Ohh, igatahes ootan ma nädalavahetust väga. Mis sellest et enne seda pean kahe lapsega üksi Tallinnasse minema. Tõotab tulla pikk päev!

Lõpetan selle postituse enda kotlettide retseptiga:

Vaja läheb: kanahakkliha, bulgurit, suvikõrvits, porgand, porru, soovikorral juust.
Lisandiks: spinat, rokkola, kirsstomat, kurk, oliiviõli, maitseained

Keeda bulgurit 6-8 minutit. Jahuta. Riivi porgand ja suvikõrvits ja pigista viimasest üleliigne vedelik välja. Haki porru meeldivateks suutäiteks. Sega kõik koostisosad omavahel ja maitseainetega. Lõika juustust meelepärased kuubikud ja peida need hakkliha pallide sisse ära. Esialgu prae kotlette madalal kuumusel mõlemalt poolt ning seejärel küpseta ahjus ca 200 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni hakkliha on küps.
Salat valmista nii nagu ikka. Eile mina näiteks kuumutasin selle veel läbi, sest siis teeb tomat salati minu jaoks mõnusa maitsega.
Söö kohe, sest eesmärk on et juust nö voolab kotleti seest välja!


8 kommentaari:

Angela Aasmäe ütles ...

See tabel kraanikausi juurde vee joomise kohta on küll hea idee. Võtan ka kasutusse, aitäh. Olen nii kehva vee jooja, pean kogu aeg nipitama ja midagi vee sisse panema et see ikka alla läheks. Soovin sulle edu Bfit konkursil, tänast postitust lugedes võin öelda et väga väga tubli oled. Ma osalesin eelmine aasta, see aasta kahjuks raseduse tõttu osaleda ei saa :(

Anonüümne ütles ...

Arvad et kui sööd salatit ja pead dieeti ja siis saad nagu enda keha vormi v😃 naljakoht ausalt

Kati ütles ...

Kasuta muidugi ;)


Aitäh! Ise tahaks veel paremini saada ja näiteks jõusaali kasutada, aga eks pere ja mehe töö panevad piirid :(

Kati ütles ...

Hei! Tegelt olen ma kindel, et kui söön tervislikult, saan ma selle vormi :). Korra olen juba saanud :). Või mida Sina siis soovitaks ;)?

Kaja ütles ...

Kuule, aga meil siin ju oli kunagi mingi jõusaal kuskil? Kas sa tead sellest midagi? On see veel alles üldse?

Kati ütles ...

Oli jaa, aga see oli selline... koduprouadele. Peaks alles olema küll.

Kaja ütles ...

Umm, kes on koduprouad?

Kati ütles ...

Noh, sellised nagu meil enamik naabrinaisi on. Veidi kõrgema vanusenumbriga naised.