esmaspäev, 21. märts 2016

Retsept: brokoli kroketid

Kuna ma siin olen suurel tervislikuse ja kokkamise lainel, siis mõtlesin aeg-ajalt ka mõnd head retsepti siia jagada. Täna kasutasin Marianna uneaega ära otsisin kõik veidi kauaks külmikusse jäänud asjad välja ning hakkasin tegutsema.

Vaja läheb:
  • 1 keskmine brokoli
  • 2 muna
  • 300-400g hakkliha (eelistatult kana, aga mina kasutasin segu)
  • 2 keskmist porgandit
  • ca 4-5cm jupp suvikõrvitsat
  • maitse järgi porrut
  • maitse järgi riivjuustu
Kõigepealt lõikasin ma brokoli parajateks õisikuteks ja panin auruma. Sel ajal riivisin porganid ja suvikõrvitsa. Hakkisn porru. Segasin need kõik hakkliha ja munadega kokku maitsestasin. Kui brokoli valmis, jahutasin selle maha ja  hakkisin kerge käega peeneks. Segasin brokoli ja riivjuustu ülejäänud massiga läbi. Maitsestasin natuke veel. Voolisin* massist suupärased kroketid ja panin ahjuplaadile.
Küpseta kroketeid ca 20-25min 200kraadi juures. Mina lasin veel ca 5min 250 kraadiga krõbedamaks minna.

Kõrvale tegin ma keedetud tatart ja maitsestamata jogurtist, kurgist, kirsstomatist kastme. Imeline!
*Kuna suvikõrvits ja brokoli ajavad palju vett välja, siis selleks, et kroketid paremini välja tuleks, pigista voolimise ajal üleliigne vesi pätsidest välja.

Head isu!

2 kommentaari:

Regiina ütles ...

see näeb väga isuäratav välja :) Proovin kindlasti millalgi ära :)

Kahju on see, et postituste teated enam redarisse ei tule aga samas otselugema tulles on tore avastada, et oi mitu postitust on lugeda :) Leiame igas asjas midagi head :P

See kaalu teema.... inimesed on kas õeldad või kadedad või... ? Kurb, kui inimene on nii paganama palju tööd teinud ja teised õlale patsutamise asemel halvasti ütlevad. Mina olen ka parasjagu kaalus alla võtnud aga reaalselt on mul ainult 1-2 inimest, kes on öelnud, et kuule su toitumine ja trenn on ennast sajaga ära tasunud, et näed juba väga hea välja. Ülejäänud on lihtsalt vait. Ei saa olla, et -15 kilo välja ei paista :D Mitte, et ma kiitust noriks aga saad aru küll, inimesed on õelad/kadedad/vms ja pigem ütlevad halvasti või on vait, selle asemel et kiita ja toetada. Mina vastupidiselt üritan alati komplimente teha, sest mis võik olla parem, kui korrakski kedagi õnnelikuks teha, eriti, kui see nii kerge on? :)

Kati ütles ...

Proovi kindlasti! Mul mees isegi kiitis :)!

Jaa, mul pole ka kedagi kõrval kes kiidaks või mainiks. Trennus vaid kaastreenerid :P. Aga võtab natuke nagu motti alla ka, umbes et mis mõttega ma siis pingutan kui keegi ei märkagi :(