teisipäev, 12. aprill 2016

"Vanasti Sa nii palju ei maiustanud"

Tulime eile õhtul perega trennist ja käisime poes. Kuna mul kodus polnud miskit, mida kohe süüa, siis ostsin endale ühe Tika-Masala kana riisiga sügavkülmast. Koju jõudes sõin selle õuduse ära ja norisin Gunnari pitsatükist ka endale ampsu. Siis juhtus meil tulema selline diskusioon:

G:" Sa oled viimasel ajal palju maiustama hakanud. Vanasti Sa sõid ikka korralikult."
Mina: " Ma tean jaa, aga mul lihtsalt pole seda aega ega viitsimist tüdrukute kõrvalt enam korralikult kava jälgida. Ma püüan küll vimalikult puhtalt ja korrapäraselt süüa, aga..."
G: " Ja vanasti Sa oleid tublim ka. Käisid iga päev jooksmas. Kellapealt. Ükskõik mis ilmaga ja ükskõik mis ajal. Nüüd enam ei käi."
M: "Ma ju tean. Aga mul polnud vanasti enda trenne ja teisi trenne ka."
G: "Jaa, sellele ma ei mõelnudki..."
M: "Ma olen mõelnud küll, et iga päev tiir ära joosta jälle. Kasvõi viis kilti, aga sellel pole mõtet. Kvaliteet kaoks ära. Ja mul on vaja hakata Ööjooksuks valmistuma..."
G:" Ja jaa, mul läks jaa, see täitsa meelest ära. Siis küll. Siis oled ikka veel tubli."

Ja siis ma hakkasin öösel sellele jutuajamisele mõtlema. Tõepoolest, ma olen viimasel ajal ikka väga vaba käega sööki haaranud. Endale ehk vabandan välja küll, et puhtalt ja puhtalt, aga tegelikult? Saaks veelgi paremini ja tublimalt. Ma viimasel ajal ikka toidan oma keha väga valede ainetega ja kui pool päevast möödub kenasti, siis trenni-õhtud lähevad jälle allamäge. Kurb! Eka ma tean küll, et ma pean ise end lihtsalt teadlikumaks tegema kõigest ja ükskord end päris korralikult kätte võtma. Täna käisin jälle kaalul ja ma olen 2kg kosunud. Seda kahe nädalaga.

Ja need jooksmised. Praegusel hetkel ma veel Ööjooksuks ei valmistu. Ma hakkan selleks valmistuma siis, kui Gunnaril on tööga kõik asjad selged. Siis on mul kindel ajakava ja graafik, millest kinni haarata, et enda jooksuplaan nädala lõikes valmis teha. Seega igapäevaselt üks viiekas ära teha... see pole mingi küsimus. Ma olen tegelikult ka langenud mingisse mugavusttsooni. Viimane kord ma kirjutasin, et nädalavahetusel tuleb pikem jooks ette võtta. Arvake, kes siis jooksmas käis? Mina igatahes mitte. Laupäeval jõudis Gunnar parajalt hilja koju ning kui lõpuks kell üheksa oli ning peretoimetused tehtud ja "Miljonäri saade" ära vaadatud, otsustasin ma, et on liiga hilja juba ning lähen hoopis pühapäeva hommikul. Hommikul lükkasin ma aga äratuse kinni ja magasin edasi. Gunnari töölt saabudes läksime me Dancesti video filmimisele ja nii see päev jälle läks. Ilma jooksmata. Ja Gunnaril on õigus, vanasti oleks mul mõlemal päeval jooksmas käidud. 

Ma olen isegi nii laisaks muutunud, et ei ole YOGAFUNCi mitu päeva harjutanud. Viimati reedel... Ja mul on häbi. Häbi enda ees.
Ilmad on imelised ja mina passin toas tagumikku laiaks!

Täna võtsin ma end vähemalt nii palju kokku, et käisin Elina Kerho ajal Mariannaga jalutamas. Kui Gunnar tuleb, lähen, nui neljaks, jooksma!

See laiskus ja mugavus peab ära lõppema. Ma ei ole ju tegelikult niimoodi õnnelik!

Lõppu natuke klõpse Dancesti danchalli video filmimiselt:6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küsimus - miks sa vankriga jooksmas ei taha käia? Minul ainult see võimalus ongi ja ei kurda :)

Kati ütles ...

:)
1. Vankriga jooks pole see. Kui ikka vaja midagi ees lükata, siis ona eesmärki (minu puhul) see vankriga jooks ei täida. :)

2. Mu vabker pole jooksuks sobilik. :)

Kati ütles ...

3. Elinat pole mul ju kuskile ilkagi sel ajal jätta.

Anonüümne ütles ...

Sul vist ei ole toitumisprogrammi nö. patupäevi sisse arvestatud? Ma julgen soovitada, aitab ülejäänud perioodil kuni uue patukani kenasti vastu pidada, lisaks toetab edukalt ka kaalulangust. http://www.bodybuilding.com/fun/sclark39.htm

Kati ütles ...

Kusjuures ma tean tegelt küll, et need patupäevad aitavad kõvasti, aga ma kipun ennast nendega ka väga keelama ja piirama :/

Anonüümne ütles ...

No aga ära tee tervet päeva, vaid kindlal ettearvestatud päeval üks toidukord. Näiteks see õhtune teleka ees. Mul töötab küll ülihästi. Teen ka kord nädalas ühel õhtul, mil luban endale valimatult kõike ja nii palju, et pärast on süda paha. :D Hommikuks on kaal jälle alanenud. Või isegi, kui kaal enam muutust ei näita, siis peegelpilt küll. Mõnel viskab hommikuks kaalu üles, aga pärast hakkab jälle allapoole seda numbrit liikuma, mis oli enne külluslikku söögikorda. Nii et ei tasu muretseda ka sellepärast, kui korraks kallu kõrgemaks on visanud.